Le aoga ole formic acid

I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o le le lava o punaoa faʻaleaganuʻu ma le faʻaleagaina o le siosiomaga o le soifuaga o tagata, o le lelei ma le faʻaogaina o punaoa faʻafouina e pei o le biomass ua avea ma taulaiga o suʻesuʻega ma le gauai a saienitisi i le lalolagi atoa.Formic acid, o se tasi o oloa autu i le biorefining, o loʻo i ai uiga o le taugofie ma le faigofie ona maua, e le oona, maualuga le malosi malosi, faʻafouina ma faʻaleagaina, ma isi. le fanua talosaga oformic acid, ae fesoasoani foi e foia ai nisi o faafitauli masani bottleneck i le lumanai biorefining tekinolosi. O lenei pepa na iloiloina puupuu le talafaasolopito o suʻesuʻega o formic acid fa'aogaina, aoteleina le alualu i luma o su'esu'ega lata mai oformic acid e avea o se reagent lelei ma tele-faamoemoega ma mea mata i chemical synthesis ma catalytic liua o biomass, ma faatusatusa ma auʻiliʻili le mataupu faavae ma catalytic faiga o le faaaogaina. formic acid fa'agaoioia ina ia ausia lelei le liua o vaila'au. O lo'o fa'ailoa mai o le su'esu'ega i le lumana'i e tatau ona taula'i atu i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina lelei o le formic acid ma le fa'atinoina o le tu'ufa'atasiga maualuga, ma fa'alautele atili ai lona fa'aogaina i luga o lenei fa'avae.

I le tuufaatasia o kemikolo,formic acid, i le avea ai o se faʻafeiloaʻiga faʻafeiloaʻi ma faʻafouina le tele-functional reagent, e mafai ona faʻaaogaina i le faʻagasologa o suiga filifilia o vaega eseese o galuega. I le avea ai o se vailaʻau faʻafeiloaʻi o le hydrogen poʻo le faʻaitiitiga o mea e maua ai le maualuga o le hydrogen,formic acid ei ai le lelei o le fa'agaioiga faigofie ma fa'atonuina, tulaga malu ma lelei le filifilia o vaila'au fa'atusatusa i le hydrogen masani. E faʻaaogaina lautele i le faʻaitiitiga filifilia o aldehydes, nitro, imines, nitriles, alkynes, alkenes ma isi mea e maua ai le ava malosi, amines, alkenes ma alkanes. Ma le hydrolysis ma vaega galue deprotection o ava malosi ma epoxides. Ona o le mea moni e faapeaformic acid e mafai foʻi ona faʻaaogaina e avea ma mea mataʻutia C1, e avea o se faʻavae autu e tele-faamoemoega,formic acid e mafai foi ona faʻaaogaina i le faʻaitiitiga o le quinoline derivatives, formylation ma le methylation o amine compounds, carbonylation o olefin ma le faʻaitiitia o le hydration o alkynes ma isi multistage tandem reactions, o se auala taua e ausia ai le faʻaogaina lelei ma faigofie lanu meamata o le lelei ma le lavelave o meaola. molelaula. O le lu'itau o ia fa'agasologa o le sailia lea o fa'ato'aga fa'apitoa e maualuga le filifilia ma le gaioiga mo le fa'atonuina o le fa'agaoioia o formic acid ma vaega fa'atino fa'apitoa. E le gata i lea, o suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le formic acid e pei o le C1 raw material e mafai foi ona faʻapipiʻi saʻo vailaʻau tetele e pei o le methanol ma le maualuga o le filifilia e ala i le catalytic disproportionation reaction.

I le catalytic liua o le biomass, le multifunctional meatotino oformic acidtu'uina atu avanoa mo le fa'ataunu'uina o fa'agasologa o le biorefining lanu meamata, saogalemu ma taugofie. O puna'oa o le biomass o le tele ma sili ona manuia isi punaoa gafataulimaina, ae o le fa'aliliuina i latou i ni puna'oa aoga o lo'o tumau pea le lu'itau. O mea oona ma mea lelei solvent o le formic acid e mafai ona faʻaaogaina i le faʻagasologa o le faʻagasologa o le biomass mata e iloa ai le vavaeeseina o vaega o le lignoscellulose ma le aveeseina o le cellulose. Pe a faatusatusa i le masani inorganic acid pretreatment system, e iai le lelei o le maualalo o le vevela, faigofie ona vavaeeseina, leai se faʻafeiloaʻiga o ions inorganic, ma le malosi o fesoʻotaʻiga mo tali i lalo. I le avea o se puna hydrogen lelei,formic acid ua tele foi su'esu'ega ma fa'aaogaina i le filifiliga o le fa'aliliuina fa'atosina o fa'aputuga fa'aolaola olaola i vaila'au fa'aopoopo maualuga, fa'aleagaina le lignin i mea manogi, ma faiga fa'amamaina o le suau'u-su'u hydrodeoxidation. A fa'atusatusa i le fa'agasologa masani o le hydrogenation e fa'alagolago i le H2, o le formic acid e maualuga le fa'aliliuga lelei ma tulaga malie. E faigofie ma saogalemu, ma e mafai ona faʻaititia lelei le faʻaaogaina o meafaitino ma le malosi o punaoa faʻaola i le faʻaogaina o meaola faʻasolosolo. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia e ala i le depolymerizing oxidized lignin i totonuformic acid vaifofo vai i lalo o tulaga malu, e mafai ona maua se vaifofo manogi maualalo mole mamafa ma se fua faatatau mamafa sili atu i le 60%. O lenei su'esu'ega fou e maua ai avanoa fou mo le fa'aputu sa'o o vaila'au manogi maualuga mai le lignin.

I se aotelega, bio-faʻavae formic acido lo'o fa'aalia ai le tele o le gafatia i le fa'aogaina o meaola lanu meamata ma le suiga o le biomass, ma o lona agava'a ma le tele o fa'amoemoega e mana'omia e ausia ai le fa'aogaina lelei o meafaitino ma le maualuga o le filifilia o oloa fa'atatau. I le taimi nei, o lenei fanua ua faia ni mea na ausia ma ua vave ona atinaʻe, ae o loʻo i ai pea se mamao mamao mai le faʻaaogaina o fale gaosi oloa, ma e manaʻomia nisi suʻesuʻega. O su'esu'ega i le lumana'i e tatau ona taula'i i vaega nei: (1) pe fa'afefea ona filifili metala fa'agaioiga talafeagai ma faiga fa'agaoioiga mo gaioiga fa'apitoa; (2) fa'afefea ona fa'aagaoioia lelei ma fa'atonutonu le fa'agaoioiga o le fomic acid pe a iai isi mea mata'utia ma mea fa'afofoga; (3) Fa'afefea ona malamalama i le fa'aogaina o gaioiga fa'alavelave mai le tulaga mole; (4) E faʻafefea ona faʻamautu le catalyst fetaui i le faagasologa talafeagai. O le tulimatai atu i le lumanaʻi, e faʻavae i luga o manaʻoga o sosaiete faʻaonaponei mo le siosiomaga, tamaoaiga ma atinaʻe gafataulimaina, o le kemisi acid formic o le a maua atili ma sili atu le gauai ma suʻesuʻega mai alamanuia ma aʻoga.


Taimi meli: Iuni-27-2024