Lipoti ole fa'aogaina ole calcium formate ile fafaga

I. Folasaga

I le avea ai o se mea'ai fou fa'aopoopo, o le calcium formate ua fa'aaogaina lautele i le fagafa'ato'aga i tausaga talu ai nei. O le fa'amoemoega o lenei lipoti o le fa'avasegaina atoatoa lea o le matafaioi, fa'aoga aoga, saogalemu ma le puipuiga o le calcium formate i fafaga, ma tu'uina atu se fa'amatalaga fa'asaienisi mo le gaosiga o fafaga ma le fa'atosinaina o pisinisi.

1 (1)

2. O mea tau vailaau ma uiga o le calcium formate

Fa'ameamea o le Calcium, chemical formula Ca(HCOO)₂, ose tioata pa'epa'e po'o se pau'u e fai si hygroscopic ma e iai sina tofo oona. O lona mamafa mole e 130.11, o le solubility i le vai e maualuga, ma o le fofo e le tutusa.

Lona tolu, o le matafaioi a le calcium formate i meaʻai

1 (3)

Fa'aitiitia le malosi o le acid o mea'ai

O le calcium formate o se masima calcium organic, lea e mafai ona faʻaitiitia lelei ai le malosi o meaʻai, faʻaleleia le siosiomaga oona i totonu o le gastrointestinal tract o manu, faʻaleleia le gaioiga o enzymes digestive, ma faʻaleleia le fua o le faʻaogaina o meaʻai.

Fa'aopoopo o le calcium

O le calcium i totonu o le calcium formate e tusa ma le 31%, lea e mafai ona maua ai le maualuga o le calcium puna mo manu, fesoasoani e faatumauina le tuputupu aʻe masani ma le tuputupu aʻe o ponaivi, ma puipuia ai le le lava o le calcium.

Antibacterial ma mildew tetee

Formic acid ei ai se aafiaga antibacterial patino, lea e mafai ona taofia le tuputupu aʻe ma le toe gaosia o limu ma siama i fafaga, faʻalautele le fata ola o meaʻai, ma faʻaitiitia le leiloa o meaʻai e mafua mai i le limu.

Fa'ateleina le fa'atinoina o galuega

O le siosiomaga acidic talafeagai ma le lelei o le calcium nutrient sapalai e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia atili o meaʻai ma fafagaina le fua o le liua o manu, faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o manu, ma faʻaleleia le lelei o le fausiaina.

1 (2)

Lona fa, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le calcium formate i fafaga

Fa'aaogāga o fafaga pua'a

O le faʻaopoopoina o le aofaʻi talafeagai o le calcium formate i le fafaga puaa e mafai ona faʻateleina le maua o aso uma o le puaa, faʻaitiitia le fafaga i le fua o aano o manu, faʻaleleia le manava o le puaa, ma faʻaleleia le ola ma le soifua maloloina o le puaa. O le faʻaopoopoina o le calcium formate i le fafaga o puaa faʻamaeʻaina e mafai foi ona faʻaleleia le faʻatupulaia o le faʻatinoga ma le faʻaogaina o le fafaga i se tulaga patino.

Fa'aaogāina o fafaga moa

O le fa'aopoopoina o le calcium formate i le fagafa'ato'aga e mafai ona fa'atupuina ai le tuputupu a'e o le faga, fa'ateleina le taui o mea'ai ma fa'aleleia le lelei o aano o manufasi. O le fa'aopoopoina o le calcium formate i le fafaga a moa fa'ataoto e mafai ona fa'aleleia atili ai le fua o fuamoa ma le lelei o atigi fuamoa, ma fa'aitiitia ai fua fuamoa gau.

Fa'aoga ile fafaga manu

Mo ruminants, calcium formate e mafai ona faʻatonutonu galuega faʻafefeteina rumen, faʻaleleia alava digestibility, ma faʻateleina le gaosiga o le susu ma le pasene o le gaʻo susu.

1 (4)

5. Le saogalemu o le calcium formate

Calcium formatee saogalemu ma e le oona i totonu ole fua fa'atonuga. Ae ui i lea, o le fa'aoga tele e mafai ona o'o atu ai i le fa'aletonu o le manava ma le le paleni o le acid-base i manu. O le mea lea, pe a faʻaaogaina le calcium formate, e tatau ona faʻaopoopoina e tusa ai ma manaʻoga o le tusi o oloa ma tulafono faatonutonu talafeagai e faʻamautinoa ai lona saogalemu.

Ono, o le fa'aogaina o le calcium formate i le puipuiga o mea'ai

Pulea lelei le aofa'i o fa'aopoopoga

E tusa ai ma ituaiga, tulaga tuputupu aʻe ma fafaga fafaga o manu eseese, o le aofaʻi o le calcium formate e tatau ona fuafua lelei e aloese ai mai le tele pe le lava.

Fa'alogo lelei ile fa'afefiloiga tutusa o mea'ai

O le calcium formate e tatau ona faʻafefiloi tutusa i totonu o meaʻai ina ia mautinoa e mafai e le manu ona maua ni meaʻai.

Tulaga teuina

O le calcium formate e tatau ona teuina i totonu o se nofoaga mago, faʻafefe, malulu, aloese mai le susu ma isi vailaʻau faʻafefiloi faʻafefiloi.

Vii. Fa'ai'uga

I se aotelega, i le avea ai o se meaʻai faʻaopoopo maualuga, o le calcium formate e iai sona sao taua i le faʻaleleia o le lelei o meaʻai, faʻaleleia le gaosiga o manu ma puipuia le soifua maloloina o manu. I le faagasologa o le faʻaaogaina, pe a faʻapea o loʻo mulimulitaʻia tulafono faʻatatau ma faʻaoga masani ma o le aofaʻi o faʻaopoopoga e pulea lelei, e mafai ona tuʻuina atu le taʻaloga atoatoa i ona tulaga lelei ma maua ai faʻamanuiaga lelei tau tamaoaiga ma agafesootai i le atinaʻeina o pisinisi fafaga ma pisinisi fa'ato'aga.

1 (5)

Taimi meli: Au-01-2024